Consults tijdens covid-19

Sinds maart 2020 merken mijn collega's en ik dat binnen hondenland veel aan de hand is. Mensen zijn meer thuis door alle maatregelen en beseffen dat ze enerzijds meer tijd, en anderzijds meer behoefte hebben aan een hond. Het zorgt toch voor gezelligheid, ritme en een verplichte frisse neus op een dag.

Als dit een weloverwogen keuze is, kan ik deze alleen maar toejuichen. Echter, ook de hondenscholen zijn nu gesloten. Opvoeden komt nu op jezelf aan. Helaas merken de asiels en gedragstherapeuten toch dat dit soms wordt onderschat en dat mensen hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Mijn collega's en ik denken hier dagelijks hard over na wat een haalbare oplossing is. Elke gedragstherapeut maakt hierin zijn eigen, persoonlijke afweging.

Ik blijf graag hulp bieden, maar vind het ook belangrijk mijn steentje bij te dragen aan zo veilig mogelijk werken. De afgelopen tijd heb ik zelf meerdere malen mogen ervaren dat, hoe goed we ook ons best doen, het niet altijd mogelijk is om netjes voldoende afstand te houden en te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Denk bijvoorbeeld aan problemen met bezoekers thuis, of moeten wandelen op een smalle stoep langs een drukke weg. Daarbij heb ik toch meer contact met mensen die normaal gesproken niet in mijn 'bubbel' zitten.

Desondanks wil ik wel graag hulp blijven bieden aan mensen die juist nu tegen problemen aanlopen. Daarom heb ik besloten om de komende tijd, zolang de omstandigheden het nodig achten, tegen een gereduceerde prijs uitsluitend online hulp te bieden.

Ik besef me terdege dat ik hiermee niet de hulp kan bieden die ik normaal gesproken biedt: er is bijvoorbeeld na het advies geen 1-op-1 training en ook zie ik de hond niet of nauwelijks.
Echter, adviezen en uitleg zijn denk ik meer waard dan helemaal geen steun. Daarom heb ik wat spelregels opgesteld om toch zo goed mogelijk te kunnen helpen in deze rare tijd:

  • vooraf is er telefonisch of via de mail contact tussen de klant en mezelf.
  • ik stuur een uitgebreide vragenlijst toe die voorafgaande aan het online consult wordt ingevuld en toegestuurd.
  • via mail of Whatsapp ontvang ik vooraf filmpjes van het gedrag van de hond: 1 tijdens een normale wandeling en (indien mogelijk) een met het probleemgedrag.
  • het consult vindt plaats via videobellen.
  • het 'verslag' is summierder en komt via de mail.
  • na twee weken hebben we nogmaals via videobellen om de voortgang van de training te bekijken en indien nodig bij te schaven.
  • omdat ik uitsluitend op afstand contact heb, ontvang ik graag voor het eerste online consult een aanbetaling van 50%.

Dit covid-pakket kost € 90,00 euro.

Het is hierbij heel belangrijk dat er sprake is van een wederzijdse motivatie en klik. Bel me gerust (bij voorkeur buiten kantooruren) om eens vrijblijvend kennis te maken!

Marij Stolp 50

Marij Stolp

kynologisch gedragstherapeut

Telefoon: 06-50465821

Stolp gedragsadvies

Kolonel Michaëlstraat 17
1411VL Naarden

Webdesign by Miracle Solutions