Gedragsmedicatie

Voor veel typen gedragsproblemen kan het zinvol zijn (afhankelijk van de ernst van het probleem) om de training te ondersteunen met behulp van gedragsmedicatie. Niet alle gedragstherapeuten en dierenartsen zijn hiervan volledig op de hoogte. Welk type medicatie kan je voor welk type gedrag gebruiken?

stolp_gedragsadvies_medicatie

Continue Reading

Hoopers

Wat is Hoopers?

Hoopers is een nieuwe hondensport die zijn oorsprong vindt in de Amerikaanse behendigheid. In 2014 is deze sport geïntroduceerd in Nederland en hij verovert steeds meer terrein. Niet vreemd, als je bedenkt dat deze hondensport geschikt is voor elke hond die het leuk vindt om met het baasje te werken! Bij Hoopers legt de hond zelfstandig een parcours af, gestuurd door stem- en lichaamsaanwijzingen van de baas. Doordat de baas (in tegenstelling tot bij behendigheid) op één plek moet blijven staan, ligt bij Hoopers de nadruk op samenwerking en geestelijke inspanning.

Sira Hoopers 6

Continue Reading

EHBO-setje

Stel je eigen EHBO-setje samen voor als je met je hond op pad gaat. Verzamel onderstaande spullen in een zakje of waterdichte afsluitbare container.

Continue Reading

Gedragstherapeut of internettips?

Waarom zou je eigenlijk een gedragstherapeut inhuren? Alle tips staan toch op internet?

Ik besef me dat ik met dit artikel mijn eigen glazen lijk in te gooien. Want ja, een groot deel van de "gedragsproblemen" zijn met behulp van tips van hondenmensen, internet of artikelen uit de dierenwinkel "op te lossen". Sterker nog: op mijn eigen facebookpagina vind je regelmatig een tip uit eigen keuken. Waarom zou je dan nog een gedragstherapeut inschakelen?

Continue Reading

Veiligheidskaart

Het zal je maar overkomen: je krijgt een ongeluk en je hond zit nog alleen thuis. Niemand die ervanaf weet.... Daar moet je toch niet aan denken?
Download daarom deze kaart, vul hem in en stop die in je portemonnee of tas. Da's alvast een zorg minder!

Je kan hem ook bestellen, door een mail te sturen naar info@stolpgedragsadvies. Geef aan hoeveel kaarten je wilt ontvangen en naar welk adres deze gestuurd mogen worden. Kosten zijn € 0,50 per kaart en € 1,00 verzendkosten. De kaarten zijn gedrukt op karton, zodat ze goed te beschrijven zijn met een gewone balpen en mooi blijven in je portemonnee of telefoonhoesje.

Continue Reading

Marij Stolp 50

Marij Stolp

kynologisch gedragstherapeut

Telefoon: 06-50465821

Stolp gedragsadvies

Kolonel Michaëlstraat 17
1411VL Naarden

Webdesign by Miracle Solutions